Składniki: - 2 średnie ziemniaki
 - 2 garści fasolki szparagowej
 - 1 kalarepa
 - 1 marchewka
 - 1 mniejsza cebula
 - natka pietruszki
 - 1 łyżka masła
 - sól, pieprz
 - woda (tyle, by przykryła pokrojone składniki)
 
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w plasterki. Kalarepę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Liście z kalarepy rwiemy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w gruba kostkę lub piórka. Warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy, aż warzywa zmiękną. W trakcie gotowania dodajemy pietruszkę oraz masło. Na koniec doprawiamy pieprzem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz