Składniki:
- 2 średnie ziemniaki
- 2 garści fasolki szparagowej
- 1 kalarepa
- 1 marchewka
- 1 mniejsza cebula
- natka pietruszki
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- woda (tyle, by przykryła pokrojone składniki)
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w plasterki. Kalarepę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Liście z kalarepy rwiemy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w gruba kostkę lub piórka. Warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy, aż warzywa zmiękną. W trakcie gotowania dodajemy pietruszkę oraz masło. Na koniec doprawiamy pieprzem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz